Люксембург передав Україні дрони

БПЛА може виконувати зліт та посадку у будь-який час доби навіть за несприятливих погодних умов.

Україна одержала від Люксембургу шість безпілотних літальних апаратів Primoco One 150, виготовлених у Чехії. Про це повідомляє Міністерство оборони Люксембургу.

Відомо, що безпілотник має максимальну злітну масу 150 кг, а час польоту – до 15 годин. Загальний діапазон безпілотника сягає 2 тис. км.

Повідомляється також, що БПЛА може виконувати зліт та посадку у будь-який час доби навіть за несприятливих погодних умов.

Primoco One 150 — це БПЛА середнього розміру (безпілотний літальний апарат), розроблений і виготовлений чеською компанією Primoco UAV.

 

Безпілотник призначений для виконання завдань спостереження та розвідки. У вересні 2020 року дрон успішно провів своє перше льотне випробування для військового застосування.

Як повідомляється на сайті Army-Technology, БПЛА Primoco One 150 може бути оснащений військовими системами зв’язку та електрооптичною системою розвідки. Він містить радіостанцію від L3Harris і канали передачі даних ANW2C від Persistent Systems. Він також оснащений електрооптичним (EO)/середньохвильовим інфрачервоним (MWIR) спостережним блоком Epsilon 180 Full HD, встановленим на підвісі, тепловізійним каналом SD у діапазоні MWIR і лазерним далекоміром.

Primoco One 150 має хвостову балку і крила, встановлені у верхній частині фюзеляжу. Безпілотник базується на повністю композитному планері та має фіксоване триколісне шасі. Його довжина 3,65 м, розмах крил 4,85 м, висота 1,25 м. Максимальна злітна маса (MTOW) БПЛА становить 150 кг, а максимальна вантажопідйомність – до 30 кг. Primoco One 150 оснащений чотиритактним чотирициліндровим поршневим двигуном 340 з уприскуванням палива з двома пропелерами, розташованими в задній частині фюзеляжу. Він має час польоту до 15 годин, радіус дії від наземної станції до 200 км і загальну відстань, що подолана, до 2000 км.

Primoco One 150 управляється за допомогою дистанційного керування на кожному етапі польоту, але, крім того, інтегрована система автопілота означає, що він здатний повністю автоматично злітати та приземлятися, а також повністю автономно виконувати план польоту. Його коротка злітно-посадкова смуга довжиною 300 метрів надає клієнтам можливість виконувати повітряні місії з віддалених місць і обмежених можливостей аеропорту.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше