ППО від Польщі – Дуда обіцяє передати Україні радянські ракети

[ad_1]

Президент Польщі Анджей Дуда, який взяв участь у 9-му саміті «Ініціативи трьох морів» у четвер у Вільнюсі, під час прес-конференції заявив, що, окрім підтримки України, країни регіону мають посилювати власний потенціал стримування.
“Ми всі намагаємося, з одного боку, підтримувати Україну і діяти так, щоб вона могла захиститися від російської агресії якомога ефективніше, з якомога більшими шансами на майбутню перемогу, а з іншого боку, також посилюючи наші можливості стримування”, – сказав Дуда. , нагадавши про свою пропозицію країнам НАТО збільшити витрати на безпеку з 2%. до 3 відсотків ВВП Він також додав, що під час двосторонньої зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв передати ракети для ППО радянського зразка.

«Ми розмовляли із президентом Зеленським про певні кошти. Є ще ракети із радянських часів, вони є у запасах Польщі. Ми обговорювали їхню передачу на користь протиракетної оборони України. Я продовжуватиму розмовляти на цю тему з міністром національної оборони, коли повернуся до Варшави», – сказав Дуда. Зеленський у своєму Telegram-каналі повідомив, що поінформував Президента Польщі про нічні ракетні обстріли об’єктів енергетики та важку ситуацію в Харкові.

 

«Україна критично потребує посиленої підтримки партнерів. Насамперед – ППО», — наголосив він. Учора глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про подробиці переговорів із союзниками про постачання батарей Patriot.

[ad_2]

Исходная ссылка

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше