У Токіо країни G7 обговорять створення щита протиповітряної оборони для України

Україна є і залишається на першому місці порядку денного G7 . Для нас у Європі, але також і для G7 в цілому, на кону стоїть неймовірна сума : якщо ми зараз втратимо подих у підтримці України, Путін безжально цим скористається – із жахливими наслідками для людей в Україні та Європі. Інші актори в інших регіонах світу також зроблять з цього неправильні висновки. Ось чому так важливо, щоб ми як G7 продовжували рішучу та всебічну підтримку України. Тому, наприклад, ми продовжимо разом працювати над щитом протиповітряної оборони України.

Про це заявила перед від’їздом до Японії на зустріч міністрів закордонних справ G7 у Токіо міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, передає Укрінформ.

G7 стала динамічно працюючим двигуном, який разом просуває речі вперед у Північній Америці, Європі та Азії: ми зараз спрямовуємо 600 мільярдів доларів США на критично важливі інвестиції в глобальну інфраструктуру . Ми збільшили фінансування Світового банку та МВФ , щоб надати нашим партнерам альтернативи фінансовим інструментам Китаю. Але це також стосується завоювання довіри серед країн Південної Америки, Африки та Азії. Вони справедливо зазначають, що в багатьох місцях міжнародний порядок все ще відображає світ минулого століття. Я хочу, щоб ми як G7 були в авангарді тих, хто робить міжнародний порядок справедливішим і стійкішим і розвиває його далі в цьому сенсі. Особливо важливо те, що ми уважно прислухаємося до проблем наших глобальних партнерів.

Як G7 , ми засудили огидний тероризм ХАМАС і підкреслюємо право Ізраїлю захищати себе в рамках міжнародного права. Ми глибоко стурбовані катастрофічним становищем чоловіків, жінок і дітей у секторі Газа. Як G7 ми забезпечуємо приблизно дві третини фінансування палестинської організації допомоги UNRWA . Ми є вирішальними донорами гуманітарної допомоги для палестинців, і були такими роками. Ми заохочуватимемо інших фінансово сильних донорів брати активнішу участь у діяльності БАПОР . І ми поговоримо про те, як ми можемо об’єднати зусилля зараз, щоб досягти гуманітарних пауз, щоб полегшити становище народу Гази. Мені зрозуміло: жахливими нападами 7 жовтня терористи ХАМАСу принесли нескінченні страждання Ізраїлю та палестинському цивільному населенню в Газі. ХАМАС більше не повинен визначати долю людей у ​​секторі Газа. Таким чином, наші дискусії в Токіо також стосуватимуться мислення за межами сьогодення, наприклад, обговорення практичних кроків на шляху до рішення про створення двох держав.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше