Мирний саміт – В офісі президента очікують делегацію з Японії на конференції

[ad_1]

 

ОП: Ожидаем участие делегации из Японии на Саммите мира
В офісі президента України провели зустріч із генеральним директором Європейського бюро Міністерства закордонних справ Японії Накагоме Масаші, у рамках якої українська сторона висловила сподівання на присутність японської делегації на Саміті світу, що відбудеться влітку у Швейцарії. Про це повідомляє прес-служба ВП. “Заступник керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква подякував японській стороні за незмінну підтримку України у боротьбі з російською агресією. Японія демонструє чітку позицію з початку повномасштабного вторгнення і чинить санкційний тиск на РФ, зокрема, враховуючи напрацювання Міжнародної групи Єрмака-Макфола у заяві У відомстві також нагадали, що у серпні минулого року президент України Володимир Зеленський запросив Японію долучитися до участі у підготовці Глобального саміту світу. Він відбудеться у червні цього року у Швейцарії. “Очікуємо на представлення Японії на майбутньому Саміті світу на найвищому рівні. Розраховуємо також на сприяння залученню до саміту якомога більшої кількості країн Глобального Півдня”, – підкреслив Жовква.

 

Нагадаємо, уряд Швейцарії оголосив, що проведе 15-16 червня дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні, яку готувала із січня. Заявляється, що зустріч лідерів буде спрямована на розробку “дорожньої карти для участі Росії у мирному процесі”. Уряд Швейцарії уточнює, що саміт відбудеться 15-16 червня на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден неподалік міста Люцерн.

Исходная ссылка

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше