Німеччина погоджується експортувати леопардів і навіть відправляє своїх в Україну

Німеччина погоджується експортувати леопардів і навіть відправляє своїх в Україну

Після тиску союзників Німеччина надасть Україні танки Leopard 2, а також дозволить їх реекспорт до Польщі чи Фінляндії. Про це повідомляє сайт газети Spiegel. За даними видання, тоді США могли б поставити в Україну танки Abrams.

Spiegel повідомив, що Німеччина надасть Україні як мінімум одну танкову роту Leopard 2. Одна рота зазвичай має 14 танків, повідомляють агентства.

Рішенню Німеччини, очевидно, передували інтенсивні переговори з союзниками, особливо зі США. Канцлер Олаф Шольц підкреслив, що надасть Україні танки у співпраці з іншими союзниками.

The Wall Street Journal повідомила у вівторок, що США дійсно розглядають можливість доставки Abrams.

Шольц опинився під тиском союзників і урядових партнерів. За словами Spiegel, на нього чинили тиск Зелені та Вільна демократична партія (FDP), щоб він надав Україні танки.

У міжнародній політиці Польща та Фінляндія закликали Берлін погодитися на постачання Leopard 2, які є у Варшаві та Гельсінкі. І Польща, і Фінляндія були готові надати Україні танки, але в рамках контракту не могли це зробити без згоди Німеччини, яка виробляє танки.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше