Націоналізація майна РФ в Україні – Верховна Рада спростить процедуру

Націоналізувати планують щонайменше 900 об’єктів.

Верховна Рада на найближчому засіданні спростить націоналізацію майна РФ – Стефанчук

Верховна Рада планує на найближчому засіданні проголосувати за законопроєкт про спрощення націоналізації російського майна, повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук на брифінгу у неділю.

“Розглянемо новий законопроєкт, який пропонує абсолютно спрощену систему, яка стосуватиметься повної конфіскації майна у всіх осіб, які є резидентами Російської Федерації, яке належить РФ як суб’єкту міжнародного права… Думаю, що на найближче засідання Верховної Ради він обов’язково буде винесений та проголосований, як і обіцяв президент України”, – сказав Стефанчук.

Націоналізувати за особливою процедурою планують понад 900 об’єктів, які належать Росії та список яких підготував Кабмін.

Також Рада готує ініціативу про позбавлення Росії так званого державного імунітету щодо рішень суду щодо неї.

Рішення про націоналізацію російського бізнесу в Україні Верховна Рада ухвалила ще у березні. На той момент нашій країні було зареєстровано близько 14 тисяч компаній, кінцевими власниками чи співвласниками яких є російські юридичні та фізичні особи. Детальніше про це читайте у статті Володимира Даценка Бізнеси російських олігархів в Україні.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше