Залужний та Міллі узгодили потреби ЗСУ у зброї – новини України

Головнокомандувач повідомив про перемовини з генералом США.

Залужний обговорив з генералом США Міллі забезпечення ЗСУ озброєнням

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про те, що провів у неділю ввечері телефонну розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, яка стосувалася забезпечення української армії для протистояння агресії Росії.

“Цього вечора провів телефонну розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Обговорили питання забезпечення потреб Сил оборони України у відсічі російської збройної агресії.  Щиро вдячний всьому Американському народу та його лідерам за послідовну і непохитну підтримку України в ці важкі часи”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося про те, що США готові виділяти Україні $1,5 мільярда щомісяця протягом усієї російсько-української війни. Фінансові потреби України та створення механізму регулярного фінансування, ймовірно, обговорюватимуться на саміті Європейського політичного співтовариства, який відбудеться у Чехії наступного тижня.

Крім того, 1 жовтня закон США про ленд-ліз для України набув чинності. В Україну перша зброя по програмі ленд-лізу від США прибуде в середині місяця.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше