Винагорода військовим – хто втратив 30 тисяч гривень – хто не може отримати додаткову винагороду

Порядок нарахування додаткової винагороди змінили у лютому.

Виплати військовим: хто не може отримати додаткову грошову винагороду

З 1 лютого 2023 року змінився порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС.

Юрист, представник Гельсінської спілки з прав людини адвокат Роман Лихачов пояснив, кого торкнулася відміна виплати 30 тисяч і кому вони тепер виплачуються, пише NV.

За словами юриста, доплати 30 тис. грн залишили тим військовослужбовцям, які безпосередньо в зоні бойових дій, але не на першій лінії розмежування.

Хто не  може отримати додаткову винагороду

  • На період навчання за кордоном виплата додаткової винагороди військовослужбовцям не передбачена, навіть 30 тисяч гривень.
  • Курсанти, які навчаються в Україні, не будуть отримувати додаткові виплати, якщо вони не задіяні до виконання бойового завдання чи розпорядження.
  • Військовослужбовці, які несуть службу не в зоні бойових дій та не мають наказу про бойове завдання не отримують 30 тисяч.
  • Не передбачена винагорода для ІТ-військ.

«Рішення вже працює, тепер по-новому буде все нараховуватись. Але говорили про те, що будуть також при цьому збільшувати самі посадові оклади. Та відповідних документів у вільному доступі я поки не бачив», ― додав експерт.

Військові, яким підвищили зарплату до 20 тисяч гривень з доплатою 30 тисяч гривень будуть отримувати 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, які пільги передбачені військовослужбовцям.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше