Словаччина підтримала українську “формулу миру”

Словаччина активно підтримуватиме запропонований Президентом України мирний план із 10 пунктів, так звану Формулу миру.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр інвестицій, регіонального розвитку та інформатизації Словаччини Петер Балік на засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

“Словаччина підтримує план Президента Зеленського з 10 пунктів. Ми будемо активно підтримувати його ініціативу. Ми вважаємо, що план відповідає інтересам всеохоплюючого, справедливого та стійкого миру”, – сказав міністр.

 

За його словами, те, що Росія продовжує демонстративно ігнорувати принципи Статуту ООН, включаючи заборону на застосування сили, та “сіє хаос, руйнування, муки та страх вже понад 500 днів”, перетворивши життя українських громадян на “пекло на землі”. Він додав, що цей насильницький підхід триває ще з російської воєнної кампанії зі спроби окупації Криму та районів Донбасу у 2014 році.

“Словаччина підтримує суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів. Ми не визнаємо та засуджуємо незаконну анексію Росією українських територій, включаючи Крим”, – зазначив Балік.

Він додав, що Словаччина налаштована підтримати післявоєнне відновлення зруйнованих міст та об’єктів інфраструктури України, а також підтримує притягнення до відповідальності винних у вчиненні воєнних злочинів в Україні.

Исходная ссылка

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше