Путін підтвердив плани анексувати п’яту частину України – новини Україна

Путін оголосив про анексію чотирьох областей України

Президент РФ Владімір Путін офіційно заявив про анексію Запорізької, Херсонської, Донецької і Луганської областей України, де раніше відбулися псевдореферендуми про «приєднання до РФ».

«Люди, які живуть у Луганську та Донецьку, Херсоні та Запоріжжі стають нашими громадянами. Назавжди», – заявив він, виступаючи на церемонії «підписання договорів» про «приєднання» окупованих територій України до Росії.

Путін вкотре вимагав від України капітуляції та закликав повернутися до переговорів на умовах РФ.

«Вибір народу ми обговорювати не будемо, він зроблений, Росія народ не зрадить», – стверджував Путін, натякаючи на те, що питання анексії українських територій «закрито» і не обговорюватиметься.

Організовані та проведені Росією псевдорефереферендуми у Запорізькій, Херсонській, Донецькій і Луганській областях не визнали у всьому світі. Навіть лояльні Росії країни заявили про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Відповіддю на грубе порушення РФ міжнародного права стало посилення військової допомоги Україні. Союзники наполягають на тому, що Україна має право використовувати поставлену зброю для деокупації територій, які Росія оголосила «своїми».

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше