Переможцем президентських виборів став Петро Павел

Петро Павел переміг у другому турі президентських виборів 2023 р. За нього проголосували 3 358 926 виборців і набрали 58,32%. Колишній прем’єр-міністр Андрей Бабіш відстав від Павла більш ніж на 15 відсотків – виборці віддали в урну 2 400 271 голос і отримали 41,67%. Петро Павел стане четвертим президентом Чехії.
Повний комплект. Переможцем президентських виборів став Петро Павел

У Павла найсильніший мандат в історії

Петро Павел (*1961) – колишній начальник Генерального штабу, з 2015 по 2018 рік обіймав найвищу військову посаду в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Павло вперше став більш відомим громадськості десять років тому, коли у 2012 році став начальником Генерального штабу армії Чеської Республіки. Він очолював армію до 2015 року, коли отримав підвищення і став головою військового комітету НАТО. Він також був першим представником країн колишнього Варшавського договору, який зайняв найвищу військову посаду НАТО. Він пішов у відставку в 2018 році після роботи в Північноатлантичному альянсі. У вересні 2022 року він остаточно оголосив про висування кандидатури в президенти на виборах 2023 року та розпочав кампанію.
День із кандидатом у президенти: запальний мотоцикліст Петро Павел пробіг і розлив зварювальний апарат

Думки, програма і цілі

Як президент Петро Павел поставив кілька основних цілей, яких він хотів би досягти. По-перше, він хоче вести активну зовнішню політику. Іншим пунктом його порядку денного є «Інноваційна економіка з вищою доданою вартістю».Павло також хоче зосередитися на енергетичній кризі, що виникає, та її вирішенні. У своїй програмі він також наголошує на розвитку освіти та навколишнього середовища.

Петр Павел підтримує те, щоб Чехія залишалася в ЄС і НАТО. Він також виступає за продовження озброєння України у війні проти Росії. Одне з його гасел: «У важкі часи вести вміло і спокійно».

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше