Берлін хотів швидкої поразки України, прямо сказав Джонсон

«Це стало величезним шоком… Ми бачили, як нарощувалися російські батальйонні тактичні групи, але різні країни мали дуже різні погляди на це», — сказав Джонсон.

«Німецька точка зору на певному етапі полягала в тому, що якщо це станеться, що буде катастрофою, тоді буде краще, щоб уся справа швидко закінчилася, а Україна розвалилася», — стверджував Джонсон, додаючи, що Берлін мав для такого підходу « усілякі серйозні економічні причини».

«Я не міг це підтримати, я вважав, що це катастрофічний спосіб дивитися на це. Але я розумію, чому вони так подумали», – продовжив Джонсон. Після вторгнення Москви в Україну Німеччина стрімко намагається зменшити свою залежність від російських енергоносіїв.
План Шольца шокував ЄС. Меркель зараз усі згадують з теплотою

Французи ж до останнього не вірили, що вторгнення відбудеться. “Не сумнівайтеся, що французи до останнього заперечували можливість вторгнення Росії в Україну”, – також сказав Джонсон.

За його словами, президент Франції Еммануель Макрон був на передовій європейських зусиль відмовити Володимира Путіна від вторгнення в Україну, тому він також відвідав його в Кремлі за кілька тижнів до того, як російський лідер наказав своїм військам увійти в країну.

У березні голові французької військової розвідки генералу Еріку Відо порадили піти у відставку, оскільки він «не зміг передбачити» вторгнення Росії в Україну, повідомило військове джерело CNN.

Джонсон також розкритикував першу відповідь Італії. Він стверджував, що італійський уряд, очолюваний у той час Маріо Драгі, не хотів займати чітку лінію. «На якомусь етапі вона просто сказала, що не зможе підтримати позицію, яку ми займаємо, враховуючи її величезну залежність від російської сировини», — сказав Джонсон.

Блискучий ЄС, лідер Brexit похвалений

Після того, як Росія почала вторгнення в лютому, ставлення в Європі швидко змінилося. «Раптом усі – німці, французи, італійці, (президент США) Джо Байден – усі побачили, що іншого виходу просто немає. Тому що з цим хлопцем (Путіним) не можна вести переговори. Це ключовий момент», – сказав колишній британський прем’єр.

«Відтоді ЄС блискуче ставився до Росії»,

додав колишній британський прем’єр, який був одним із головних прихильників виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.

«Після всіх моїх тривог… я віддаю належне тому, як діяв ЄС. Вони були єдині. Санкції були жорсткими», – похвалив Союз Джонсон.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше