Аватар шлях води – фільм Джеймса Кемерона зібрав два мільярди доларів у прокаті

Це третя стрічка Кемерона, яка досягла такого результату.

Новий «Аватар» став шостим фільмом в історії, який зібрав два мільярди доларів у прокаті

“Аватар: Шлях води” зібрав у світовому прокаті два мільярди доларів, ставши третім фільмом Джеймса Кемерона, якому це вдалося. Загалом в історії досягти такого показника змогли лише п’ять картин, повідомляє Collider.

Це оригінальний «Аватар» (2,9 мільярда доларів), «Месники: Завершення» (2,79 мільярда), «Титанік» (2,2 мільярди), «Зоряні війни: Пробудження сили» (2,064 мільярди) та «Месники: Війна нескінченності» (2,048 мільярда).

“Аватар 2” зібрав у домашньому прокаті 598 мільйонів доларів, а в міжнародному – 1,42 мільярда. Таким чином, касові збори фільму склали 2,023 мільярда доларів.

Разом з тим, сам Кемерон зізнавався, що «Аватар: Шлях води» має стати другим або третім касовим фільмом в історії, щоб окупити витрати на виробництво. Після успіху стрічки режисер заявив, що продовжує працювати над «Аватаром 3», він уже написав сценарії двох сиквелів та навіть зняв частини четвертого фільму. За словами Кемерона, він міг би зняти і шостий, і сьомий «Аватар», але, зрештою, буде змушений передати режисерське крісло новому поколінню постановників.

Оригінальний «Аватар» вийшов 2009 року. Спочатку творці «Аватара» обіцяли випустити перший сиквел картини у 2015 році. Тоді продюсер фільмів Джона Ландау заявляв, що два фільми – продовження будуть самостійними творами з закінченим сюжетом, а не однією пригодою, розбитою на дві серії.

Пізніше Кемерон заявив про те, що фільмів-продовжень «Аватара» буде чотири, і він зніматиме їх одночасно. Вони повинні були вийти у 2018, 2020, 2022 та 2023 роках.

У 2017 році режисер розпочав зйомки «Аватара 2» та «Аватара 3». У березні 2020 року Кемерон був змушений призупинити зйомки через пандемію коронавірусу.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше