Ще три банки доєдналися до держпрограми єВідновлення

До урядової програми єВідновлення доєдналися Ощадбанк, Банк Восток та банк "Кліринговий дім"

Про це у телеграмі повідомив сервіс державних послуг Дія.

“Програма єВідновлення допомагає українцям відновлювати домівки, які постраждали від російської агресії. Тепер картку для виплат можна відкрити також в Ощадбанку, Банку Восток та банку “Кліринговий дім”, – йдеться в повідомленні.

Щоб скористатися послугою, потрібно відкрити картку онлайн чи офлайн у відділенні банку, а застосунок Дія до або під час заповнення заяви про отримання виплати підтягне її автоматично.

Зазначається, що через Дію вже подано понад 36 тис. заяв за програмою єВідновлення. Понад 7 тис. заявників отримують кошти на загальну суму більше 580 млн грн, якими можна розрахуватися за будматеріали в магазинах-учасниках програми та за відповідні послуги.

  • У Комітеті Ради з організації держвлади розповіли, хто отримає компенсацію за зруйноване житло у першу чергу. Розгляд заявок громадян на отримання компенсації за втрачене житло відбуватиметься через цифрові інструменти, тож жодна комісія не зможе вплинути на черговість.
  • 21 квітня Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла.
  • 10 травня було запущено програму “єВідновлення” – державну допомогу на ремонт житла, пошкодженого війною. Це стосується незначних пошкоджень, як-от заміна вікон або покрівлі.
  • 30 травня з’явилась можливість подати заявки на відновлення пошкодженого житла для людей, які не мають Дії або смартфона. Це можна зробити у ЦНАПі або органі соцзахисту у своїй громаді.
  • 1 серпня стартував другий етап реалізації державної програми єВідновлення: відсьогодні заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку можуть оформити власники зруйнованого житла.

Читати Еспресо в Facebook

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше