У Данії росіянин намагався вкрасти у Центробанку $3,5 млрд – його засудили

Данський суд засудив громадянина Росії до трьох років в’язниці та депортації за спробу грубого шахрайства та підробки під час підготовки афери на $3,5 млрд проти Центрального банку Данії

Про це повідомляє Bloomberg.

53-річний чоловік підробив документи та вдавав представника інвестиційної компанії, щоб обманом змусити Центральний банк виплатити йому гроші, йдеться у заяві поліції.

Він був заарештований минулого року після того, як надіслав кілька електронних листів і навіть особисто з’явився у банк в Копенгагені.

Прокурор назвав цей випадок “незвичним” і сказав, що Центральний банк Данії швидко запідозрив росіянина у злочині та звернувся до поліції, зазначили у заяві.

  • Нагадаємо, напередодні британські правоохоронці затримали трьох громадян Болгарії, яких підозрюють у шпигунстві на користь російських спецслужб.
  • У березні військовий трибунал у Римі засудив морського офіцера Вальтера Біота до 30 років ув’язнення за передачу конфіденційних даних на користь Російської Федерації.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Facebook

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше