Конфіскація російських активів – за ці гроші відновлять житло українців

У Фонді ліквідації наслідків збройної агресії вже назбиралось 17 млрд грн.

Зруйновані оселі українців почнуть відновлювати за рахунок конфіскованих російських коштів

Найближчим часом уряд планує почати відновлення зруйнованого ворогом житла  українців за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Загалом для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії — а це будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО — в цьогорічному бюджеті передбачено 35,5 млрд грн.

Крім того, уряд розраховує залучити в українську економіку іноземні інвестиції, для цього планує завершити розпочаті переговори про страхування військових ризиків для іноземних інвесторів.

Уряд також працює з партнерами для залучення щонайменше $38 млрд на фінансування дефіциту бюджету. Це насамперед кошти від ЄС, США та МВФ.

З моменту повномасштабного вторгнення російської армії на українську територію 24 лютого міжнародні партнери передали на підтримку України понад $31 млрд.

Як повідомлялось, Рада створила фонд ліквідації наслідків збройної агресії у жовтні 2022 року. Джерелом його наповнення, як передбачається, мають стати кошти за продаж націоналізованого майна росіян.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше