Газові свердловини запустили в Україні для збільшення видобутку

В Україні запустили ще п’ять газових свердловин

“Укргазвидобування” запустило ще п’ять свердловин з додатковим видобутком 500 тис. кубометрів газу на добу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу “Нафтогазу”.

За даними прес-служби, чотири з п’яти свердловин пробурені на “старих” родовищах віком 45-55 років. Ще одна – повністю нова. Вперше газ із неї надійшов у газотранспортну систему України цього місяця.

Завдяки використанням нових технологій на одному із “старих” родовищ за останні два роки вдалося збільшити добовий видобуток газу на 35%. На іншому – майже на 50%.

Як заявив голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов в інтерв’ю виданню Newsweek, планується “зберегти темпи 7%-го зростання добичі газу” на рік. “Наша мета на наступний рік 14 млрд кубічних метрів тільки за рахунок “Нафтогазу”, – сказав він, відзначивши важливість збільшення видобутку і у приватних компаній.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” достроково заповнив підземні газосховища для проходження цієї зими. Обсяг запасів у ПСГ перевищує 15,1 млрд кубометрів газу.

Як завив голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов, це буде перша зима для України, яку пройдемо завдяки газу власного видобутку без імпорту.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше