Палкін закликає президента ФІФА приїхати в Україну на місця злочинів Росії

Директор "Шахтаря" закликав президента ФІФА приїхати в Україну на місця злочинів Росії

Директор ФК “Шахтар” (Донецьк) Сергій Палкін вимагає від президента ФІФА Джанні Інфантіно приїхати в Україну на місця злочинів Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на британське видання The Athletic.

Так, Палкін обвинуватив ФІФА в ігноруванні злочинів Росії, відмові від виключення Росії з організації, мовчазній підтримці товариських матчів Росії з Іраном, продажу російським пропагандистським телеканалам права на трансляцію матчів Чемпіонату світу та відсутності підтримки України.

Він також наголосив, що дії ФІФА після 2014 року стимулювали Путіна розв’язати повномасштабну війну.

“Всі мали звернути увагу на те, що відбувалося, і всі промовчали. Ви бачите, що сталося далі, і стає зрозумілим, що 2018 рік був великою помилкою. Все це Путін проробляв у Криму і чекав на реакцію європейських організацій, а реакції не було. Це одна із причин того, що згодом сталося 24 лютого, коли на Україну напали. Це пов’язані історії”, – сказав він.

Палкін також висловив повне нерозуміння дій ФІФА щодо продажу прав на трансляції російським пропагандистам.

“Як це можливо, що всі у світі припинили спілкування, справи та бізнес із Росією, але водночас ФІФА зберігає телевізійний контракт на Чемпіонат світу з Росією? Неймовірно, що відбувається. Можливо, ФІФА не розуміє, що відбувається в Україні. Можливо, Інфантіно варто приїхати до України, щоб особисто побачити, що відбувається… Я хотів би, щоб Інфантіно зрозумів, щоб він приїхав до України, щоб зустрівся з президентом нашої держави, відвідав всі ці місця, де сталися вбивства”, – резюмував Палкін.

Нагадаємо, у березні представники “Шахтаря” вимагали виключення Росії із ФІФА. Проте організація проігнорувала цей факт.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше