Зеленський візьме участь у засідання Ради Європи

<img src="/wp-content/uploads/2023/10/zelenskij-vizme-uchast-u-zasidannja-radi-yevropi-06c94de.jpg" alt="Зеленський анонсував свою участь у засіданні Європейської ради” />

Президент Володимир Зеленський у четвер, 26 жовтня, візьме участь у засіданні Європейської ради на рівні лідерів держав ЄС.

Про це заявляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення президента.

За його словами, на засіданні він має говорити про санкції проти Росії, які потребують розширення та посилення.

“І кожен російський удар, а особливо такі зухвалі, які спрямовані проти атомних станцій та інших критичних обʼєктів, – це аргументи, що тиску на державу-терориста недостатньо”, – сказав він.

Санкції проти Росії

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ЄС запровадив 11 пакетів санкцій. Вони включають заборону на імпорт російської нафти, відключення низки банків РФ від системи SWIFT, а також велику кількість експортних обмежень.

Влітку Зеленський закликав ЄС розпочати роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії. Київ продовжує наполягати на санкціях проти “Росатому”.

Зазначимо, що Євросоюз має найближчими днями почати консультації з країнами-членами щодо нового пакету санкцій проти РФ.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше