Сбербанк Росії закриває свій офіс в ОАЕ через санкції

Російський “Сбербанк” закриває своє представництво в Об’єднаних Арабських Еміратах під тиском санкційних обмежень, але російський бізнес продовжує процвітати у цій країні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Bell.

Видання наводить слова першого заступника голови правління “Сбербанку” Олександра Ведяхіна, який пообіцяв російським компаніям підтримку з боку банку.

“На жаль, через санкції ми стикаємося із серйозними обмеженнями щодо роботи нашого офісу в Абу-Дабі та змушені закрити його в І кварталі 2023 року”, – підтвердив він.

При цьому він зазначив, що підсанкційному банку без доступу до SWIFT практично неможливо працювати не тільки в ОАЕ.

Проте не весь російський бізнес планує піти з цієї арабської країни. Так, відкрити філіал в ОАЕ планує МТС-банк. Крім того, на ринок Еміратів збираються вийти мережа магазинів Fix Price, два російські забудовники та ресторанний холдинг Tigrus.

Ще у квітні цьогоріч РБК-Україна повідомляло, що деякі російські багатії намагаються обміняти свою елітну нерухомість у Лондоні на житло у Дубаї. Таким чином вони прагнуть обійти санкції, впроваджені після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Раніше повідомлялося, що російські олігархи намагалися врятувати свої літаки від впливу санкцій ЄС та США і сховати їх на якийсь час у Дубаї, але через заборону страхування та обслуговування бортів російських контрагентів літаки не можуть літати і змушені простоювати.

Докладніше про те, як у Росії шукають шляхи для обходу санкцій і хто їй у цьому допомагає – писало РБК-Україна.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше