У Києві й області скасували екстрені відключення, усі споживачі знову зі світлом

У столиці та Київській області скасували екстрені відключення електроенергії, які відбулися через аварію на мережах НЕК Укренерго. 100 тисяч споживачів знову зі світлом

Про це інформує ДТЕК.

Зранку у частині Шевченківського, Святошинського, Солом’янського, Голосіївського та Подольського районів відбувалися екстрені відключення за розпорядженням НЕК Укренерго. 

“Відключення застосовуються через системну аварію в енергосистемі”, – наголошували в ДТЕК.

Як зазначали у Київській міській військовій адміністрації, наразі по Києву відключено 100 тисяч споживачів.

Станом на 11:20 у Києві та Київській області скасовані екстрені відключення. Укренерго повідомило про відновлення живлення всіх споживачів столиці та Київської області. Втім ремонтні роботи тривають.

У деяких районах Києва проблеми з водопостачанням

У КМДА повідомили, що у столиці знеструмлено декілька водопровідних і каналізаційних помпових станцій “Київводоканалу”. Це відбулося через аварійне відключення електроенергії у столиці.

“У зв’язку з цим тимчасово понижено тиск водопостачання в Шевченківському, Святошинському, Солом’янському, Голосіївському, Подільському районах”, – йдеться у повідомленні.

За даними “Київводоканалу”, тиск водопостачання буде поступово відновлюватись після завершення ремонту на електромережах.

В КМДА просять мешканців багатоповерхових будинків звернути увагу на те, що тиск на верхніх поверхах зазвичай забезпечується додатковими станціями підкачки, на запуск яких потрібно більше часу. 

  • Вранці, 20 червня, у столиці також відбулося знеструмлення через аварію. Без світла були мешканці Оболонського, Подільського району і частково – Троєщини.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Facebook

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше