Витрати Росії – РФ бездумно витрачає свою фінансову подушку

РФ рве на частини Фонд національного добробуту.

«Фінансової подушки» Росії могло б хватити на кілька років, але політика РФ нестримана

Витрати російського Мінфіну зростали у 2022 році без зупинку, і підхід «фінансувати за будь-яку ціну» у поточному році не зміниться. Про це у своєму матеріалі пише Юлія Самаєва, редактор економіки ZN.UA«Антирекорди російської економіки».

Зазначається, що витрати бюджету РФ за рік перевищили 31 трлн руб. Причому на грудень 2022 року припала п’ята частина всіх бюджетних видатків року – майже 7 трлн руб.

«Покривали все грошима з Фонду національного добробуту, який лише за грудень схуд на трильйон, а загалом за рік – на 3 трлн руб., і продаючи облігації федеральної позики – ще 3,1 трлн, причому у грудні – на 1,4 трлн», – пише Самаєва.

У 2023 році лише держоблігацій хочуть продати на 5-6 трильйонів. Ось тільки витрати 2023 року Мінфін РФ знизив до 29 трлн руб., при прогнозованих доходах в 26.

«Найімовірніше вони продовжать рвати на частини ФНД, у якому активів залишилося на 6 трлн рублів: фунти та єни закінчилися взагалі, у євро – 10 млрд, ще п’ятсот тонн золота, яке легально не продати через санкції, та ключовий ресурс – 310 млрд юанів (3,3 трлн руб.). За стриманої бюджетної політики резервів НФБ з лишком вистачило б на пару років, але нинішня політика РФ нестримана», – додає авторка.

З іншими матеріалами Юлії Самаєвої можна ознайомитися за посиланням.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше