Переможні новини дня: огляд успіхів України у протистоянні з Росією на всіх фронтах

Видатки на оборону і безпеку збільшили на пів трильйона гривень, Марченко і її російські друзі під британськими санкціями, а "леопарди" від іспанців надійдуть в Україну до кінця квітня

Іспанські “леопарди” та бронетранспортери для України

Перші шість танків Leopard прибудуть з Іспанії в Україну до кінця квітня. Їх відправлять морем. Таку обіцянку дала міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес. За її словами, окрім танків, Україні також нададуть 20 бронетранспортерів.

“Є ще чотири танки Leopard, які вже перебувають у ремонті, щоб їх можна було доставити якнайшвидше”, – сказала Роблес. 

Також вона зазначила, що Іспанія продовжить тренувати українських військових.

“Україна захищає не лише свій суверенітет і територіальну цілісність, а й наші цінності, цінності спільноти, яка вірить у мир і демократію. Тому наша підтримка разом із нашими партнерами та союзниками є тотальною та абсолютною для України, і буде такою, скільки буде потрібно”, – наголосила іспанська міністерка.

Плюс пів трильйона на оборону

Президент України підписав законопроєкт №9105, який передбачає збільшення видатків на сектор безпеки й оборони у розмірі 518,2 млрд грн. Зокрема, 477,2 млрд грн спрямують на оплату праці, 30,2 млрд грн – на спецтехніку та обладнання, 10,8 млрд грн – на інші видатки.

Ще 19 млрд грн скерують на поповнення Резервного фонду державного бюджету, який використовується для непередбачених і невідкладних заходів.

Із загальних коштів Міністерство оборони отримає 372,4 млрд грн, Нацполіція, Держприкордонслужба, Нацгвардія та ДСНС – 98,3 млрд грн. Головному управлінню розвідки нададуть 4,6 млрд грн, Службі безпеки – 9,3 млрд грн, Адміністрації Держспецзв’язку – 31,6 млрд грн, Службі зовнішньої розвідки – 807,6 млн грн та НАБУ – 50,6 млн грн.

Українські захисники відбили 34 ворожі атаки

Українські воїни відбили 34 атаки російських загарбників на Донеччині, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. 

“Попри численні втрати у техніці та силі, РФ продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках –  протягом доби відбито 34 атаки ворога”, – йдеться в повідомленні. 

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збито 1 ворожий БпЛА типу “Орлан – 10”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів противника, а також радіолокаційну станцію противника.

Британські санкції проти Марченко і родичів олігархів

Велика Британія запровадила санкції проти родичів російських олігархів Керімова, Скоча і Євтушенкова, а також дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко. 

Під новими санкційними обмеженнями опинилися родичі російських олігархів: Володимир Скоч, батько депутата Держдуми й мільярдера Андрія Скоча, а також донька підприємця Варвара. Наталя Євтушенкова, дружина засновника АФК “Система” Володимира Євтушенкова, а також його діти. Донька члена ради федерації від Дагестану, мільярдера Сулеймана Керімова Гульнара Керімова і Наріман Гаджієв. Юристи Христодулос Вассіліадес (пов’язаний з Алішером Усмановим) і Деметріс Іоаннідес (надавав послуги Роману Абрамовичу).

Крім того, санкції запроваджено проти Оксани Марченко – дружини проросійського політика Медведчука і куми Володимира Путіна. 

Британські знаменитості в Україні, про Україну та українською

Британський мільярдер та підприємець Річард Бренсон звернувся до українців. Він висловив захоплення відвагою громадян України. А інший, не менш відомий британський мандрівник Беар Гріллз записав звернення українською мовою за допомогою штучного інтелекту.

Річард Бренсон, зокрема, наголосив, що чекає на перемогу України.

“І я справді чекаю з нетерпінням на той день, коли повернусь в Україну, щоб відсвяткувати повернення Україною своїх законних кордонів і настання миру”, – заявив Бренсон.

А британський мандрівник Гріллз долучився до ініціативи українського стартапу, яка дає змогу світовим зіркам висловлювати підтримку українцям українською мовою

“Ми думаємо про вас щодня, ми підтримуємо вашу боротьбу за свободу. Протягом останніх кількох місяців із гордістю працювали разом з українською компанією Respeecher, яка допомагає нашій освітній компанії BecomingX створити безплатну платформу для української школи, щоб допомогти учням досягти успіху”, – сказав Гріллз англійською.

Далі для того, щоб продемонструвати можливості проєкту, він анонсував запуск цифрової платформи BecomingX Ukraine на підтримку напряму “Відбудова України” через UNITED24 українською мовою.

“Мені складно навіть уявити, як тяжко зараз багатьом з тих, хто дивиться це відео. Я хочу сказати, що ми думаємо про вас кожного дня. І ваша мужність так надихає мільйони людей по всьому світу”, – зазначив британець.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Facebook

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше