Кабмін готується до завершення COVID-карантину в Україні: що зміниться

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді України внести зміни по Податкового кодексу та скасувати новації, запроваджені на час карантину COVID-19

Про це повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук.

Необхідність внесення змін до Податкового кодексу аргументується “завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Законопроєкт передбачає ліквідацію реєстру набувачів одноразової компенсації субʼєктам господарювання та анулювання тимчасового відвантаження етилового спирту для виробництва дезінфекційних засобів.

Карантин через поширення коронавірусної хвороби в Україні запровадили у березні 2020 року, термін його дії завершується 30 червня.

  • 5 травня гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус оголосив про завершення надзвичайної ситуації щодо COVID-19.
  • 8 травня очільник МОЗ Віктор Ляшко сказав, що в Україні можуть незабаром зняти карантинні обмеження, які діяли через пандемію COVID-19. При цьому, за його словами, миттєво скасувати постанову уряду не можна через економічні чинники.

Читати Еспресо в Facebook

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше