Експорт військового брухту небезпечний, його потрібно припинити, – експерт

Експорт військового брухту небезпечний, тому його необхідно заборонити, доки не будуть прописані механізми контролю. Адже зараз держава не має таких механізмів, в той час, як брухт масово вивозять з України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову галузевої ради Федерації металургів України Олену Колеснікову.

“Питання, що робити з військовим металобрухтом, досі не вирішені. Його так само вивозять – попри те, що незрозуміло, чи безпечний він, чи небезпечний, яким чином з ним взагалі працювати. Ці всі питання влада наразі не вирішує. Є багато ризиків. Але одного спільного бачення, що з цим робити – немає”, – заявила Колеснікова.

За її словами, наразі підприємства металургійної галузі також продовжують потерпати від дефіциту брухту, і вони чекають від влади допомоги у вирішенні цього питання – до прикладу, заборони на експорт цієї сировини.

“Немає ніяких реальних рухів з боку держави стосовно того, щоб допомогти нам як бізнесу втриматися на плаву. Ми про це говоримо на кожній зустрічі, пояснюємо. Але сьогодні так само чомусь нічого не робиться з того приводу. Звісно, ми розуміємо, що у держави зараз купа різних інших питань і, можливо, їм, як завжди, не до нас. Але ми ніколи не просили у держави грошей – лише допомоги у вирішенні технічних питань”, – наголосила експерт.

Нагадаємо, раніше народний депутат Муса Магомедов заявив, що конверсійний металобрухт (брухт військового походження) потенційно небезпечний, адже може містити нерозірвані снаряди та порох.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше