Коноплянка завершив кар’єру та став агентом – відеозаява

"Я не прощаюся з футболом". Коноплянка остаточно завершив кар'єру

Колишній вінгер збірної України Євген Коноплянка безповоротно повісив бутси на цвях і започаткував відразу два нових проєкти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на особистий Instagram спортсмена.

34-річний футболіст зав’язав із професіональними виступами. Тепер він займатиметься біляфутбольними справами.

“Та сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним”, – написав Коноплянка.

Разом із екс-форвардом національної команди Романом Зозулею він заснував скаутську агенцію Talented Birds. Вона працюватиме з футбольними талантами. Також колишній футболіст розвиватиме кіберспортивну команду kONO.ECF.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Yevhen Konoplyanka (@konoplyanka.official)

Хто такий Євген Коноплянка

Уродженець Кропивницького (тоді – Кіровоград), вихованець місцевого “Олімпіка”. У 16 років опинився в академії “Дніпра”.

На професіональному рівні дебютував у сезоні 2007/08. Відіграв у складі занепалого гранда 7 повних сезонів. Перейшов до іспанської “Севільї” влітку 2015-го, але в Ла Лізі провів лише рік. Наступні три сезони відіграв у німецькому “Шальке”, а потім ще два – за донецький “Шахтар”.

Переможець Ліги Європи 2015/16 зі “Севільєю” і чемпіон України з “гірниками”. Посеред сезону 2021/22 опинився в польській “Краковії”, а потім не зумів закріпитися в румунському “Клужі”. У складі збірної України дебютував у 2010 році та загалом провів 87 поєдинків (10 голів), учасник Євро-2012 та Євро-2016.

До слова, раніше пригадали історію протистоянь України з майбутніми суперниками в Лізі націй.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше