Зеленський у Британії закликав брати приклад з Черчиля для єдності Європи

Зеленський у Британії закликав взяти приклад з Черчилля для захисту Європи

Європа має зберегти єдність перед обличчям спільного ворога, беручи приклад з Вінстона Черчилля. Це означатиме, що Путін зробив похибку та не зможе створити спланований поділ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням заяву президента України Володимира Зеленського під час участі в інавгураційній пленарній сесії ІV саміту Європейської політичної спільноти.

“Зараз ми на пленарному засіданні і дійсно це місце асоціюється перш за все з Вінстоном Черчиллем. І цей палац пов’язаний не тільки з ним. Серед багатьох інших звісно ми пам’ятаємо його і віддаємо йому шану. Бо саме він зробив дуже багато чого”, – сказав український президент.

За словами Зеленського, хоробрість Черчилля зробила з нього того, ким він став, наголосивши на боротьбі політика за Європу та її цінності.

“Але чи залишиться Європа континентом, який не буде здаватися перед обличчям тиранів? Чи буде Європа континентом вільних націй і спільнот, які не бояться боротися? Ми всі бачимо наскільки хоробрість попередніх поколінь допомагає нам”, – зауважив Зеленський.

Спадок попередніх поколінь

Президент України наголосив, що попередні покоління створили мирну протягом тривалого періоду часу Європу, тому зараз співпраця європейських партнерів має зробити те саме.

“Щоб діти наших народів, наших націй могли в подальшому озирнутися на нас, на те, що ми зробили, на те, що ми пообіцяли”, – зазначив Зеленський.

“Ми повинні бути разом. І це означає, що Путін промазав. Він не зміг створити розподіл в Європі. Європа повинна бути рішучою в збереженні цієї цінності”, – сказав Зеленський.

Водночас український президент підкреслив, що кожен сам обирає свій спадок, який залишить за собою.

“Але якщо хтось в Європі намагається “вирішити свої питання за спиною інших, за кошт іншого, якщо хтось хоче сприяти війні, обіцяти щось проти наших спільних інтересів за рахунок, скажімо, України чи інших країн, то чому в такому випадку нам взагалі потрібно звертати увагу на тих людей?”, – поставив питання Зеленський, зазначивши, що Європейський союз і НАТО можуть вирішувати питання без таких людей.

Візит Зеленського в Британію

Нагадаємо, сьогодні Зеленський прибув із візитом до Великої Британії. Анонсувалось, що він візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти.

У ході візиту український президент також планує зустріч з британським монархом Його Величністю Королем Чарльзом ІІІ, прем’єр-міністром Кіром Стармером, урядовцями, керівниками оборонних компаній.

В ході зустрічей лідер України планує підписати угоду про двосторонню співпрацю в ОПК.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше