Трамп може закінчити війну в Україні – що кажуть у Зеленського

Як Трамп ставиться до України та Зеленського і чи має у нього план миру: що говорять у владі

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп має двоїсте ставлення до України та її президента Володимира Зеленського. А чіткого плану, “як закінчити війну” у нього немає.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна “Переговори”, Трамп та кінець війни. До чого Зеленський готує Україну та який у нього план”.

Зокрема, як розповідають співрозмовники видання у владі, Україна як держава викликає у колишнього американського президента доволі негативні асоціації – зокрема, через історію з імпічментом від 2019 року.

Але водночас, підкреслюють джерела РБК-Україна, особисто до Зеленського Трамп ставиться шанобливо – через те, як український президент проявив себе під час повномасштабної війни: не покинув свою країну і продовжує наполегливо просувати її інтереси за кордоном.

При цьому навіть після телефонної розмови між Зеленським і Трампом не стало зрозуміліше, як саме потенційний майбутній президент США збирається “закінчувати війну за 24 години” – вочевидь, конкретного плану в нього так і немає. При цьому сама ця розмова є частиною ширшої кампанії української влади з налагодження зв’язків із Трампом і його оточенням.

“У підсумку все зведеться до особистих стосунків Зеленського і Трампа”, – резюмував у розмові з РБК-Україна співрозмовник в українській владі.

Мирний план Трампа

Дональд Трамп неодноразово заявляв про свої наміри завершити війну в Україні до свого можливого повернення до Білого дому. Його радники вже представили план щодо припинення конфлікту. Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також поділився своїм баченням “мирного плану” Трампа.

Крім цього, Трамп заявляв, що може припинити будь-яку війну телефонним дзвінком протягом 24 годин.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський та Дональд Трамп провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість майбутньої зустрічі.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше