В столиці вшанували пам’ять Героя України – фото

Віктор Головко загинув, рятуючи побратимів




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA




  • © Василь Артюшенко, ZN.UA

В Національному музеї історії України у Другій світовій війні у просторі музейної виставки “Україна – розп’яття”, що розповідає про російсько-українську війну, відбулася зустріч пам’яті Героя України Віктора Головка, учасника цієї війни, старшого лейтенанта, командира 2-ї бойової (водолазної) групи спеціального призначення “Омега” Північного ОТО Національної гвардії України.

Василь Артюшенко, ZN.UA

24 лютого 2022 року особовий склад підрозділу старшого лейтенанта Віктора Головка виконував завдання з оборони аеропорту “Київ”: мав завадити диверсійним групам противника створити плацдарм для висадки десанту. На початку березня  спецпризначенців НГУ було перекинуто у Вишгородський район Київщини. У сусідніх населених пунктах та навколишніх лісах діяли ДРГ противника, рашисти шукали переправи через р. Ірпінь для розвитку подальшого наступу в бік столиці. А вже 12 березня під час виконання бойового завдання підрозділ потрапив у вогневу засідку. Накладаючи одному з бійців джгут, Віктор Головко побачив, як поряд упала ворожа граната. Він прикрив собою побратима, внаслідок чого сам отримав поранення. Попри біль, офіцер виніс товариша з поля бою до евакуаційного автомобіля. Але під час посадки ворог влучив в автомобіль з РПГ. Старший лейтенант і два бійці загинули на місці. 

Василь Артюшенко, ZN.UA

За мужність і героїзм Указом Президента України від 17 квітня 2022 року № 251/2022 старшому лейтенанту Головку Віктору Олександровичу присвоєно звання Герой України (посмертно). У заході взяли участь родина Віктора Головка, його друзі та побратими.

Дивіться спецтему:
Українські воїни вже тренуються в Іспанії на танках Leopard – прем’єр Очільник іспанського уряду зазначив, що після закінчення тренування українці повернуться з ними додому.

Рада прийняла в другому читанні спірний закон про компенсації за зруйноване житло Депутати затвердили щонайменше частину змін, які напередодні розкритикували експерти.

В Міноборони назвали десять головних перемог за рік війни 24 лютого  минає рік повномасштабного  злочинного вторгнення Росії в Україну.

На зустрічі G20 міністерка фінансів США закликала до збільшення допомоги Україні За словами Єллен, економічна допомога робить можливим опір України агресії РФ шляхом підтримки тилу.

За рік повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні майже 5 тисяч ракет — Генштаб При цьому за лютий Сили оборони знищили шість літаків ворога, два вертольоти, 80 крилатих ракет і 84 БПЛА.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше