Синю собаку Кунса розбили на виставці – скульптура вартістю 42 тис  доларів

Відвідувачка випадково зачепила скульптуру.

На арт-виставці жінка розбила скульптуру синьої собаки Кунса вартістю 42 тис доларів

В Майямі на мистецькій ярмарці  Art Wynwood жінка випадково перекинула скульптуру яскраво-блакитної собаки скульптора Джеффа Кунса, в результаті чого твір мистецтва вартістю 42 000 доларів розлетівся на шматки.

Як пише The New York Times, скульптури собак у вигляді повітряних куль, які прославили Джеффа Кунса, настільки точно імітують прототип із скрученого латексу, що деякі спостерігачі можуть засумніватись у матеріалі.

Але крихкість цих, здавалося б, плавучих скульптур стала ясною в четвер, коли відвідувачі VIP-прем’єри художнього ярмарку в Майамі побачили, як яскраво-блакитна порцелянова собака вартістю 42 000 доларів впала і розлетілася на шматки.

Як прокоментував історію колекціонер мистецтва та художник Стівен Гемсон, який був свідком падіння скульптури, сцена була «схожа на автомобільну аварію на шосе, де люди починають метушитись, а потім це перетворюється на потік».

Він розповів, що збирався вказати на скульптуру групі, з якою він був, коли побачив, як невідома жінка торкнулася скульптури пальцем, збиваючи її з п’єдесталу.

Спочатку Гемсон сказав, що він подумав, що падіння могло бути частиною сценічної вистави, але потім він помітив, що жінка почервоніла, а співробітники мистецького ярмарку кинулися до неї.

«Життя просто зупинилося на 15 хвилин з усіма навколо», — прокоментував ситуацію регіональний менеджер із Франції та розвитку бізнесу в галереї Bel-Air Fine Art, яка представляла скульптуру, Седрік Боеро.

Пан Боеро розповів, що після падіння, коли він спілкувався з організаторами ярмарку, один із його колег поговорив з жінкою, яка перекинула скульптуру: «Вона сказала: «Мені дуже, дуже шкода», і вона просто хотіла зникнути».

Уламки скульптури зараз зберігаються в коробці в очікуванні, поки страхова компанія їх перевірить.

Він зі зазначив, що кількість цих синіх скульптур собак із повітряних куль скоротилася з 799 до 798, що підвищило їхню рідкість і, отже, цінність.

«Це добре для колекціонерів», — додав Боеро.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше