Що буде з пенсіями в цьому й наступному році: відповідь Шмигаля

Уряд продовжить виплату пенсій у повному обсязі. Усі соціальні та бюджетні виплати здійснюються завдяки підтримці партнерів

Зміст

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Усі соціальні платежі, пенсії, субсидії Уряд виплачував, виплачує та буде виплачувати в повному обсязі. Важливо, що кожна гривня бюджету, зібрана в Україні, витрачається для наших Сил безпеки й оборони. Тим часом усі соціальні та бюджетні виплати відбуваються завдяки підтримці партнерів”, – сказав він.

“В уряду зараз є чітке розуміння, як ми будемо виплачувати соціальну підтримку не лише цього року, але й наступного”, – додав очільник уряду.

Шмигаль нагадав, що Україна підписала зі США угоду, завдяки якій Київ цього року отримає $7,9 млрд фінансової підтримки.

Водночас підписана угода з Європейським Союзом передбачає фінансування в межах Ukraine Facility на наступних 4 роки. Зокрема, учора наша держава отримала €1,9 млрд від партнерів.

Також український прем’єр акцентував, що сьогодні відбудеться засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду, за результатами якого Київ очікує отримати $2,2 млрд. 

“Завдяки всім цим угодам з ЄС, МВФ, США, Світовим банком, з країнами G7 та іншими нашими союзниками уряд України чітко розуміє, яким чином ми профінансуємо дефіцит бюджету не лише цього року, але також вже й наступного”, – наголосив Шмигаль.

Очільник уряду додав, під час Конференції відновлення України в Берліні підписано понад 100 міжнародних угод, загальна сума яких становить близько €16 млрд. За словами Шмигаля, документи охоплюють проєкти в енергетиці, оборонній промисловості й відбудову інфраструктури.

“Україна вже цього року отримає додаткові $50 млрд від наших союзників, завдяки використанню прибутків від заморожених на Заході російських суверенних активів. Відповідне рішення ухвалено на саміті країн Великої сімки”, – наголосив прем’єр.

  • 20 червня Денис Шмигаль заявив, що Міжнародний валютний фонд може наприкінці червня надати Україні 2,2 млрд доларів у межах програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF).

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше