Де Шахтар буде грати матчі Ліги чемпіонів 2024-25, фото стадіону

"Шахтар" змінив домашній стадіон на єврокубки: там грають на Євро-2024

Донецький “Шахтар” вирішив змінити прописку в межах Німеччини, переїхавши на матчі Ліги чемпіонів 2024/25 з Гамбурга до Гельзенкірхена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

“Фельтінс-Арена” – нова домівка “гірників” для європейських турнірів. Чемпіон України підписав угоду про використання стадіону з місцевим “Шальке”.

Арена прийме домашні поєдинки “Шахтаря” в Лізі чемпіонів. Оновлений формат єврокубків гарантував “гірникам” чотири матчі вдома та ще чотири зустрічі – в гостях. Гельзенкірхен був другим варіантом нової домівки для чемпіонів України після Дюссельдорфа.

“Гірники” змушені грати домашні матчі єврокубків за межами батьківщини після повномасштабного вторгнення РФ до України. Спершу “Шахтар” грав у Варшаві на Стадіоні Війська Польського, а потім “переїхав” до німецького Гамбурга.

Що відомо про “Фельтінс-Арену”

Збудований у 1998-2001 рр. багатофункціональний стадіон. Власник – клуб Другої Бундесліги “Шальке”.

Арена приймала футбольний та хокейний чемпіонати світу, а влітку цьогоріч – поєдинки Євро-2024, зокрема матч 1/8 фіналу між збірними Англії та Словаччини. Окрім того, стадіон регулярно проводить концерти світових зірок на кшталт The Rolling Stones, Rammstein, AC/DC, Тейлор Свіфт та інших. Рекорд відвідуваності (77803 глядачі) встановили на матчі-відкритті хокейного ЧС-2010.

Друга назва стадіону – “Арена АуфШальке”. На футбольних поєдинках здатна прийняти понад 62 тисячі глядачів.

До слова, раніше розібрали новий формат Ліги чемпіонів та інших єврокубків.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше