Зеленський прокоментував заяву Трампа про завершення війни

Зеленський відповів на заяву Трампа про припинення війни "за 24 години"

Проста зупинка війни означатиме втрату Україною територій та перемогу Путіна. Київ ніколи на це не піде.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна із посиланням на його інтерв’ю BBC.

Таким чином він прокоментував старе твердження кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що він зможе завершити війну Росії з Україною “за 24 години”.

Зеленський зазначив, усі б дуже зраділи, якби війну вдалося завершити так швидко – “але питання, якою ціною – і хто її заплатить”.

На його переконання, платити за це довелося б Україні.

“Це означатиме просто зупинитися – і віддати [території], і забути. Санкції знімуть, Путін отримає землю, зробить із цього перемогу. Ми ніколи на це не підемо”, – сказав Зеленський.

Заяви Трампа

Нагадаємо, Трамп неодноразово заявляв, що у разі його обрання президентом він може зупинити війну Росії проти України.

Напередодні він заявив, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком. Він заявив, що за Джорджа Буша Росія вторглася до Грузії, при владі Барака Обами РФ забрала Крим, а за нинішньої адміністрації США Росія хоче забрати всю Україну. Трамп додав, що коли він був у Білому домі, Росія нічого не забрала.

Як повідомляло РБК-Україна, 19 липня між Трампом і Зеленським запланована телефонна розмова, яка відбудеться на тлі стурбованості в Європі щодо того, якою буде політика Трампа щодо війни у разі обрання президентом.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше