Орбан запропонував Зеленському припинити вогонь – в Офісі президента відреагували

У Зеленського відреагували на пропозицію Орбана про припинення вогню

Угорщина не стала першою країною, яка пропонує Україні припинити вогонь. Але Київ має свій план, як досягти миру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника керівника Офісу президента України Ігоря Жовкви в ефірі телемарафону.

“Угорщина – не перша країна, яка говорить про подібний варіант подій. Президент України вислухав свого співрозмовника, але у відповідь виклав свою позицію, яка є чіткою, зрозумілою та відомою”, – зазначив Жовква.

Він нагадав, що Україна хоче миру, і для цього є інструмент. Зокрема, було проведено перший саміт миру і триває підготовка до другого.

За словами Жовкви, представники РФ можуть брати участь у другому саміті миру, якщо країна-агресор не ставитиме перед Україною ультиматуми.

Що сказав Орбан

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сьогодні, 2 липня, вперше за час повномасштабної війни відвідав Київ, де зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Глава угорського уряду розповів, що попросив Зеленського подумати про припинення вогню перед початком мирних переговорів.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше