У роботі Нової пошти, Vodafone, Sense Bank і Monobank сталися збої

У п'ятницю, 19 липня, компанії "Нова пошта", Vodafone, Sense Bank і Monobank заявили про збої в роботі – спостерігалися труднощі з обслуговування клієнтів

Зміст

Про це повідомляють пресслужби компаній.

Нова пошта

Пресслужба Нової пошти повідомляє, що через деякі програмні оновлення стався технічний збій в роботі системи з обслуговування клієнтів.

У компанії запевнили, що причини технічного збою вже з’ясовані. Там пообіцяли відновити роботу найближчим часом. 

Згодом Нова пошта відновила свою роботу, а саме всіх клієнтських систем та сервісів.

Vodafone

З самого ранку в роботі мобільного оператора Vodafone фіксувалися  проблеми – користувачі скаржилися на проблеми зі зв’язком, а також не могли здійснити виклик. 

Уже близько 09:20 зв’язок відновився.

У Vodafone повідомили Суспільному, що причиною “став збій в роботі інформаційних систем, який вплинув на інфраструктуру багатьох компаній світу”.

Sense Bank

Пресслужба Sense Bank заявляє, що в роботі банку фіксуються технічні проблеми, зокрема у відображенні продуктів, карток та рахунків, переказах та обміну валют, оплаті послуг, покупці облігацій та автоцивілки, відкритті депозитів та кредитів, збірці та довідки.

“Ми активно працюємо над відновленням усіх сервісів і докладаємо максимум зусиль, щоб повернути їх до ладу якнайшвидше”, – йдеться у повідомленні.

Пізніше банк відновив свою роботу. Там запевнили, що усі кошти та дані користувачів у повній безпеці. Натомість збій не пов’язаний з DDoS-атакою чи іншими ворожими діями.

Причиною називають світовий IT-збій, пов’язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows.

Monobank

У роботі українського банку Monobank також стався збій – користувачі скаржаться, що не можуть створити “банку” для заощаджень.

Зауважимо, що сам банк не коментував збої в роботі.

  • По всьому світу компанії, банки, авіакомпанії та навіть Лондонська фондова біржа повідомляли про технічні збої після того, як корпорація Microsoft повідомила про збій у своїх онлайн-сервісах.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше