Виборів під час війни в Україні не буде

Уряд повідомив, коли можливе фінансування виборів в Україні

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки визначив, що фінансування виборів можливо тільки після скасування воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову уряду від 28 червня 2024 року № 751.

“Фінансове забезпечення підготовки та проведення чергових виборів президента України, народних депутатів України, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів буде забезпечено після припинення чи скасування воєнного стану в Україні”, – йдеться в документі

Нагадаємо, кошти на фінансування виборів в Україні закладаються в державному бюджеті, який ухвалюється Верховною Радою. На 2024 рік ці кошти не передбачені.

Воєнний стан в Україні діє з 24 лютого 2022 року. За цей час закінчилися терміни повноважень президента та Верховної Ради, однак за законодавством, проведення виборів під час воєнного стану неможливе.

Тема виборів активно обговорювалася представниками української влади у 2023 році та майже зникла цього року. Дані опитувань свідчать, що більшість українців проти виборів під час війни та вважають, що президент повинен виконувати свої обов’язки до її закінчення.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше