Тільки одна з 96 установок від USAID була встановлена, – Попенко

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, зауважив, що агенція USAID передала Україні 96 когенераційних установок на 55 МВт для 32 міст та трьох університетів, однак тільки одна з них була встановлена в Житомирі

Зміст

Про це він розповів у етері Еспресо.

“Дай Боже, щоб наша влада на всіх рівнях, на місцевому, державному, також на рівнях державних та напівдержавних підприємств хоча б під’єднала ті потужності, які ми вже маємо. Маю на увазі установки, які нам передала агенція USAID, а це 96 установок. А ще те, що нам передали окремо наші американські партери для Енергоатому – установка на 28 МВт. Можливо, це буде інсайдом, я хочу сказати, що практично всі установки, які нам передала агенція USAID, це 96 установок на 55 МВт для 32 міст та трьох університетів, то з них практично ні одна не встановлена. Наскільки я знаю, встановили тільки в Житомирі”, – зазначив Олег Попенко.

За його словами, те, що нам передають американські партнери USAID, Міненерго відмовляється фінансувати.

“Так відбулося з однією з ТЕЦ, коли вони подали заявку, розробили документи, повністю весь пакет на встановлення газопоршневої установки на 50 МВт, а міністерство сказало, що не дасть під це гроші. Така сама ситуація на місцевому рівні, коли у місцевої влади не вистачає грошей, розуму, людей, Бог його знає, що їм там не вистачає, але жодна з тих установок, окрім Житомира, не була встановлена. І сама знаменита на 28 МВт газопоршнева установка, яку подарували Енергоатому, яка півтора року вже перебуває в Україні, але ми не можемо досі під’єднати її до мереж. Вже і Галущенко (міністр енергетики України, – ред.) звітував на засіданні комітету Верховної Ради, що вона встановлена, але, як з’ясувалося, ні”, – підкреслив голова Спілки споживачів комунальних послуг.

  • Раніше USAID “Конкурентоспроможна економіка України” оголосила грантову програму для підтримки розвитку українських середніх та великих переробних підприємств.
  • 24 травня агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) анонсувало пакет допомоги на підтримку українського сільського господарства сумою 60 мільйонів доларів.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше