Санкції ЄС проти Януковича – знято обмеження за розтрату державних коштів

Зберігаються санкції, запроваджені через війну Росії в Україні.

Євросоюз зняв санкції з Януковича за «розтрату держкоштів»

Рада Євросоюзу зняла з президента України Віктора Януковича та його сина Олександра Януковича санкції ЄС за «розтрату державних коштів України або зловживання службовим становищем», які були введені у 2014 році. Про це йдеться в офіційному журналі Євросоюзу.

Хоча 4 серпня цього року Янукович та його син потрапили під нові обмеження ЄС, пов’язані з війною Росії в Україні. Ці санкції зберігаються.

Також у документі зазначається, що зі списку санкцій викреслено імена екс-генпрокурора України Віктора Пшонки та його сина Артема.

«На підставі перегляду Радою (ЄС) запису про чотирьох осіб, проти яких обмежувальні заходи закінчуються 6 вересня 2022 року, мають бути виключені із (документу) 208/2014», — йдеться у документі.

Нагадаємо, як писало видання Washington Post, Росія готувала відразу два маріонеткові уряди для України. Один із урядів-маріонеток був розміщений у Білорусі. Його очолював колишній президент України Віктор Янукович, який втік до Росії після протестів. 7 березня літак літак приземлився в Мінську, після чого з’явилися підозри, що Москва може спробувати повернути його до влади. Тому що у Кремлі після 2014 року продовжували наполягати, що Янукович є «легітимним» лідером України.

 

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше