Ремонт одного з блоків АЕС завершено на 20 днів раніше: що це значить для українців

Атомники завершили ремонт одного з блоків АЕС на 20 днів раніше, що дасть енергосистемі України додаткові 1000 МВт потужності

Про це заявив очільник Міненерго Герман Галущенко, передає пресслужба відомства.

“Після надскладної зими, яка стала викликом для енергетиків і всіх українців, триває найбільш масштабна за часи Незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах. Завдяки злагодженій і професійній роботі атомникам вдалося на 20 днів раніше провести та завершити ремонт одного з блоків АЕС. Він додасть в енергосистему необхідні 1000 МВт потужності для посилення її стійкості. Для споживачів це означатиме: потужність у системі є, енергопостачання буде стабільним, отже, жодних приводів для хвилювань і спекуляцій із приводу можливих відключень побутових споживачів немає”, – сказав Галущенко.

Унаслідок ворожого обстрілу України в ніч на 14 червня нових пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано. Нині енергетики працюють над заживленням абонентів на Херсонщині та Миколаївщині. Ремонтні бригади розпочали відновлювальні роботи на береговій насосній станції Херсонської ТЕЦ, яка була підтоплена.

Через обстріли прифронтових і прикордонних територій є відключення на Херсонщині, Донеччині, Сумщині та Харківщині. Внаслідок технологічних порушень були без світла споживачі в Одеській та Кіровоградській областях.

  • У березні в Енергоатомі обіцяли, що виведення блоків АЕС у плановий ремонт не вплине на електропостачання українців.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Facebook

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше