Рада скасувала ввізне мито й ПДВ на енергообладнання

Верховна Рада у вівторок, 16 липня, ухвалила закон, який передбачає звільнення від податкових та митних зборів на ввезення в Україну енергетичного обладнання

Зміст

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. 

За його словами, депутати прийняли в цілому закони №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування. За них проголосували 305 та 313 нардепів відповідно. 

Закони також містять правки, які передбачають звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики. Йдеться про електрогенераторне обладнання, обладнання для вітро- та сонячної генерації, акумулятори (крім акумуляторів малої потужності). 

Також від мита та ПДВ звільнено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

Що кажуть у Міненерго

Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, ухвалене рішення сприятиме підвищенню енергоефективності та енергонезалежності українських споживачів і енергетичної системи в цілому.

“Дякуємо Верховній Раді за ухвалення надважливого рішення про скасування імпортного мита та ПДВ на енергетичне обладнання. Такі кроки спрямовано на пришвидшення відновлювальних і ремонтних робіт на енергооб’єктах, збільшення кількості обладнання, що закуповується, розвиток розподіленої генерації та підвищення енергоефективності й енергонезалежності України в цілому. Впевнений, що це дасть змогу розширити можливості для встановлення генерувальних установок у регіонах і посилити стійкість енергосистеми під час складної ситуації з електропостачанням”, – цитує міністра пресслужба відомства.

За його словами, це значно спростить можливість для фізичних осіб та бізнесу у забезпеченні себе альтернативними джерелами енергії.

Галущенко запевнив, що держава зі свого боку робить усе можливе, аби в оселях українців було світло. Зокрема здійснює закупівлі та постачання генерувального обладнання для компаній паливно-енергетичного комплексу коштом Фонду підтримки енергетики, а також веде переговори з міжнародними партнерами щодо реалізації ініціатив, котрі сприятимуть відновленню енергосистеми.

  • Раніше ВРУ ухвалила закон, який передбачає звільнення від мита та ПДВ ввезення радіолокаційних комплексів для військових. 

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше