Курс долара може зрости до 43 гривень

Банкіри прогнозують суттєве зростання курсу долара протягом року

Банкіри, фінансові аналітики, керівники підприємств та населення очікують зростання курсу долара щодо гривні протягом наступних 12 місяців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайті НБУ.

За інформацією НБУ, у липні банкіри прогнозують курс на рівні 43,15 грн/долар. Це значно вище, ніж попередній прогноз за квітень (41,69 грн/долар).

Крім того, фінансові аналітики очікують на курс 42,80 грн/долар (останні дані за червень).

Населення прогнозує курс на рівні 42,51 грн/долар (дані за червень).

Керівники підприємств чекають на курс на рівні 41,61 грн/долар (дані за травень).

Банкіри прогнозують суттєве зростання курсу долара протягом року

Зростання курсу долара

Нагадаємо, зростання курсу долара прискорилося останніми тижнями. НБУ чи не щодня підвищує курс до історичного максимуму. Станом на 18 липня курс досяг 41,46 грн/долар. З початку 2024 року курс зріс на 9,2%, або на 3,5 гривень.

У НБУ вже заявили, що готові вжити заходів для стабілізації валютного ринку, оскільки ситуація почала загрожувати ціновій стабільності.

Законом про державний бюджет на 2024 рік визначений середній курс на рівні 40,7 грн/долар 42,1 грн/долар на кінець року. Проте цей курс не є орієнтиром для НБУ.

Керівники українських підприємств погіршили очікування щодо курсу долара та прогнозують протягом 12 місяців курс 41,61 грн/долар.

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше