Гевко: Збільшити зарплати. Чиновники готуються до врізання міжнародної допомоги Еспресо

У парі з пакетом збільшення податків це захід якраз для відчайдушного пошуку грошей на війну

Зміст

Уряд удвічі збільшив оклади податківцям, і в коментарях до цієї новини – колективне обурення про “в країні війна, грошей і так не фатає, а вони податківцям зарплати підіймають”.

Хоча зрозуміло: в парі з пакетом збільшення податків – це захід якраз для відчайдушного пошуку грошей на війну. Яких або вже не вистачає, або, що імовірніше, готуються до можливого дефіциту у майбутньому через вибори в США. Які, до слова, всього через три місяці.

І якщо Трамп прикриє лавочку, то треба “перекредитуватись”, як кажуть фінансисти, і пошукати додаткові джерела надходження коштів. Судячи з усього, цілий ряд укладених “безпекових угод”, які всі називають ніякими не безпековими, бо вони нічого не гарантують, — теж із цього процесу. Це домовленості дати грошей і зброї кожен скільки може раптом що.

І Столтенберг перед виходом на пенсію робить заяви, що підтримка США дуже важлива для України. І звертається він не до України.

Неясно, чи це все спрацює і наскільки, але те, що наші можно- і неможновладці нарешті пробують підготуватись до чогось поганого у майбутньому, — приємно дивує. Навіть не знав, що вони так можуть. “Фосфор починає діяти”, як у тому анекдоті.

Зрештою, Зеленському краще зараз вислухати волання про збільшення податків і решту непопулярних кроків, аніж через пів року, коли Трамп припинить допомогу, слухати про “а ви чим думали й чому не готувались”.

Ну от, готуються. Але вони не найкращі спеціалісти з підготовки, ми вже в курсі.

Джерело

Про автора: Володимир Гевко, маркетолог, блогер

Редакція не завжди поділяє думки, висловлені авторами блогів.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше