АРМА передало в держуправління майно колишньої резиденції Януковича “Межигір’я”

У понеділок, 15 липня, завершився процес передачі в управління державному парку-пам’ятці "Межигір’я" арештованих судом активів колишнього президента України Віктора Януковича

Зміст

Про це інформує пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Зазначається, що підписання документів про передачу стало фінальним заходом в роботі міжвідомчої комісії, яка впродовж двох місяців працювала на території об’єкта.

Загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна складає понад 25 тисяч одиниць, яке розміщено у 121 будівлях та спорудах.

Найбільший за кількістю рухомого майна об’єкт – музей “Хонка”. Ця будівля загальною площею 3100 кв.м є головною спорудою парку-пам’ятки, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисячі одиниць рухомого майна.

Також в процесі роботи комісією виявлено понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, мова йде про витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри тощо, а також об’єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

  • 1 травня розпочався процес передачі майна парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” у власність держави.

Читати Еспресо в Telegram

Читати Еспресо в Telegram

Джерело

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше